Blok opeke i Porotherm blok

Opeka predstavlja tradicionalan i omiljen materijal u gradnji, proizvedena je od prirodnih sirovina te je kao takva ekološki prihvatljiv materijal i element zdravog življenja.

Postojana na vanjske vremenske utjecaje, čvrsta i nepropusna, lako zamjenjiva, sa dobrim izolacijskim i paronepropusnim svojstvima, vatrootporna te ekonomična, predstavlja temelj u gradnji unutarnjih nosivih i pregradnih zidova, vanjskih zidova i fasada, te podnih površina. Jednostavna uporaba i transport također pridonose popularnosti opeke.

Široku primjenu u suvremenoj gradnji imaju termoblokovi. Ekonomični – zahvaljujući velikom formatu opeke, potreban je manji broj komada u odnosu na klasične opekarske proizvode, te manji utrošak morta za zidanje. Odlična toplinsko-izolacijska te zvučna svojstva, čine ih temeljem gradnje svakog objekta. Porotherm, Ekoterm,  Euroterm te Unitherm, najkvalitetniji su termoblokovi na tržištu.

U ponudi imamo klasične i pregradne blokove, te fasadnu i punu opeku sljedećih proizvođača: Wienerberger,  , Ciglana Cerje Tužno.

Gradnja ili adaptacija porobetonskim proizvodima je jednostavna, brza, ekološki prihvatljiva i višenamjenska!

Brojne sitne pore i gusta mrežasta struktura porobetonu osiguravaju specifičan izgled i jedinstvene osobine. Kremeni pijesak, vapno i voda sastojci su porobetona, što ga čini potpuno neštetnim i ekološki prihvatljivim materijalom za gradnju.

Zbog jednostavne gradnje i lakog rukovanja, s njime možete izgraditi cijeli objekt, adaptirati dnevnu sobu i kupaonicu, ili samo dodati koristan element u vaš životni prostor.

U ponudi imamo sve elemente iz YTONG asortimana, pričvrsni pribor i alat, te tankoslojna ljepila i mortove.

Prednosti porobetonskih materijala su:

• vrhunska toplinska zaštita

• jednostavna obrada

• odlična zaštita od potresa i požara

• mogućnost korištenja u svim oblicima gradnje

• ugodna mikroklima

• optimalna zaštita od buke

• ekološki materijal