Krovni materijal

Glineni i betonski crijep te šindra, najzastupljeniji su pokrovi na našim prostorima već dugi niz godina. Osim kao funkcionalna zaštita od vremena, danas je njegova uloga i estetska, jer određuje finalni izgled svakog krova i kuće.

Crijep kao pokrovni materijal koristi se još od doba starih rimljana, koji su ga donijeli i u srednju Europu, te je izdržao sve promjene tijekom vremena i opstao kao osnovni pokrov za većinu kuća.
Razlikuje se po vrsti materijala, načinu proizvodnje, formiranju žlijeba (može biti sa i bez), te dolazi u velikom izboru boja.

Svaki od navedenih vrsta pokrova ima svoje prednosti i nedostatke, a odluka ovisi o samoj građevini, konstrukciji krova, podneblju te odabiru kupca. U našoj širokoj ponudi možete odabrati renomirane proizvođače Tondach, Bramac, Mediterran, Dilj (Nexe grupa).

 

 

Šindra se koristi diljem svijeta više od 100 godina za pokrivanje krovišta. Bitumenska šindra je pogodna za mnoge vrste krovišta, od vrtnih kućica do luksuznih vila.

Šindra se jednostavno postavlja, omogućavajući ne smetano rezanje i prilagođavanje podlozi (krovni otvori i kućice, kao i uvalama i izbočenjima na krovu). U zadnje vrijeme često se koristi kako u novogradnji, tako i u adaptaciji postojećih krovišta. Adaptacijom postojećeg krovišta od šindre lako se vrše popravci Ili izmjena boje, prema želji vlasnika.

Šindra se koristi diljem svijeta više od 100 godina za pokrivanje krovišta. Bitumenska šindra je pogodna za mnoge vrste krovišta, od vrtnih kućica do luksuznih vila.

Visoko kvalitetni bitumen, obostrano nanešen na uložak od staklenog voala je osnovni sastojak bitumenske šindre. Uložak dodatno učvršćuje bitumenski nanos i daje mu oblik. Obojeni mineralni granulat koristi se kao završni pokrovni sloj.

U našoj ponudi imamo imamo kvalitetne šindre poznatog proizvođača Gutta Hrvatska d.o.o.

krovni-materijal

U ponudi također imamo veliki izbor krovnih folija (parne brane i paropropusne folije), te sav potreban pribor i dodatnu opremu koja vam je potrebna za postavljanje krova i šindre.

Također imamo i veliku ponudu valovitih bitumenskih ploča, limenih pokrova, pokrova od termoplastike…