Keramičke pločice

Bilo da gradite ili preuređuje te životni prostor, odabirom keramičkih pločica unesite dašak svoje osobnosti i životnog stila. 

Pri odabiru svakako obratite pažnju na kvalitetu pločica, sve ostalo ovisi isključivo o vašim željama. Suprotno uvriježenim mišljenjima, u male kupaonice moguće je, čak i poželjno postaviti pločice većih dimenzija, jer će vizualno otvoriti prostor.

Prošla su vremena kada smo u kuhinje postavljali isključivo male pločice, dimenzija 10×10 ili 20×20; veća ploha će zbog manje fuga olakšati održavanje, a i izbor je neograničen.

Pogledajte našu ponudu zidnih i podnih keramičkih pločica vrhunske kvalitete i dizajna, upotpunjenu dekor pločicama i bordurama kao završnim detaljima u prostoru te odaberite po želji…

Jednako bitno kao i odabir samih pločica (ako ne i bitnije), je izabrati kvalitetno ljepilo koje će osigurati pravilno polaganje i trajnost svih površina oblijepljenih pločicama.

Kako bi ljepilo za pločice ispunilo svoju funkciju, potrebno je obratiti pozornost na nekoliko bitnih čimbenika:

  • Vrsta i svojstva podloge: na koju podlogu se polažu pločice, da li je podloga suha, čvrsta, čista i ravna te dovoljno odstajala;
  • Vrsta pločice: ovisno da li je pločica zidna ili podna, koliko je upijanje (gres i porculanske pločice imaju izuzetno malu moć upijanja, te se specijalnim ljepilom osigurava povezivanje podloge i pločice);
  • Namjena prostora u koji se polaže pločica: ako se radi o unutarnjim prostorima s ujednačenom temperaturom, može se upotrijebiti standardno ljepilo. No ako su u pitanju vlažni ili vanjski prostori ili podno grijanje, obično ljepilo neće biti dobro. Također, bitna je vrsta opterećenja: za visokofrekventne prostore bitno je koristiti ljepila s velikom izdržljivošću.

Naveli smo samo najbitnije stvari na koje treba pripaziti pri odabiru ljepila, a njihovo zanemarivanje često uzrokuje štetu i velike dodatne troškove.

Također Vam nudimo sve vrste profila i masa za fugiranje  koji su neizostavan  završni element pri postavljanju pločica u kupaonicama, kuhinjama, stubištima, terasama…